Kieswijs Studiekeuze

Studiekeuze

Als je een studie doet die bij je past, gaat het gemakkelijker en ben je succesvoller. En ook niet onbelangrijk, je zult waarschijnlijk veel meer plezier beleven aan je studie en studententijd!

Hoe werkt de Kieswijsanalyse?

Je maakt de test thuis via internet, je hoeft niet te presteren of je anders voor te doen dan je bent. Zonder dat je het resultaat bewust kunt beïnvloeden, breng je zelf je persoonlijkheid in kaart. Zo wordt onder andere duidelijk waar jij energie van krijgt, hoe je met emoties omgaat, of je een doorzetter bent, wanneer je afhaakt en hoe hoog bijvoorbeeld je ambitieniveau is. We plannen vervolgens samen een gesprek en na een uur schuiven je ouders ook aan. Misschien ontdek je nieuwe kanten aan jezelf of wordt bevestigd wat je al lang aanvoelde. Vaak is de uitslag voor je ouders ook verhelderend.

Studieadvies

Het totaalbeeld van je motivatie, persoonlijkheid, interesses, capaciteiten koppelen we aan een studierichting die bij je past. Zo is bijvoorbeeld het talent overtuigingskracht nodig als je iets commercieels wilt doen, een wiskundeknobbel als je een technische kant op wilt, hulpvaardigheid als je voor de hotelschool kiest en inlevingsvermogen als je psycholoog wilt worden.

Nog even in het kort

  • Je maakt de studiekeuzetest op je computer of tablet. Het kan overal, maar neem er wel de tijd voor.
    (Duur: ± 1,5 uur)
  • Je gaat op gesprek en na ongeveer een uur schuiven je ouders aan.
    (Duur totaal: ± 2 uur)
  • Je krijgt vervolgens een persoonlijk verslag met daarin de uitslag van jouw Kieswijsanalyse® en een gericht studieadvies.
  • Het gehele Kieswijstraject kost €780,- ex. btw

Aanmelden

Het Kieswijs adviesgesprek met jou en je ouders voer ik op ons kantoor.  Aanmelden kan via www.kieswijs.nl/aanmelden-studiekeuze. Bij ‘Voorkeur vestiging’ kun je regio Utrecht (Bilthoven/Maarssen) aangeven. Vervolgens vind je mijn naam onder ‘Voorkeur adviseur’ (Ingrid Landmeter)